Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!
Ingrediënten:
175 g bloem
80 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
80 g witte bastardsuiker
60 g bruine suiker
120 g witte chocolade, grofgehakt
1 ei
1 tl matchapoeder
1/4 tl bakpoeder
Extra nodig: mixer of keukenmachine bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter en een ei in een kom of in de keukenmachine. Voeg vervolgens de witte en de bruine suiker toe en mix het tot een glad geheel.
2. Roer in een aparte kom de bloem en het matchapoeder door elkaar. Voeg vervolgens het matcha-bloem mengsel toe aan het suiker-ei mengsel. Mix het geheel tot een glad deeg.
3. Roer de chocolade door het deeg en rol deegballetjes van 5 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met de achterkant van een lepel en bak de koekjes 10-12 minuten af in de oven. Laat de koekjes afkoelen en deel uit!