Rooibosthee wordt ook wel rode thee genoemd en heeft een zachte en ietwat zoetige smaak. Rooibos thee wordt gemaakt van de bladeren van de Aspalathus linearis. Deze struik wordt gekweekt aan de westkust van Zuid-Afrika.
De Zuid-Afrikaans benaming rooibos is afgeleid van ‘rood bos’. En dat is vanwege de roodbruine kleur die de bladeren krijgen tijdens het fermenteren van de bladeren.Omdat rooibos thee van nature cafeïnevrij is, is het een fijn alternatief voor groene thee.
Wat heb je nodig?
Voor 1 kop rooibos latte
2 zakjes biologische rooibosthee (of 2-3 el losse rooibos thee)
150 ml kokend water
150 ml amandelmelk*
kokosbloesemsuiker (of honing)
snufje kaneel
*Ik gebruik in dit recept amandelmelk, maar je kunt deze rooibos latte met iedere melk maken die je wilt. Havermelk is ook een aanrader!
melkopschuimer
Zo ga je te werk
- Start met het koken van water.
- Hang de theezakjes in je favoriete theebeker en giet het gekookte water erover heen.
- Vul je beker maximaal tot de helft en laat de thee minimaal 2-3 minuten trekken.
- Ondertussen kun je de amandelmelk opschuimen.
- Haal nu de theezakjes uit je beker en giet de opgeschuimde amandelmelk erbij.
- Voeg naar smaak wat kokosbloesemsuiker of honing toe.
- Strooi nog wat kaneel over je rooibos latte en klaar is Kees!